Notranja vrata s steklom so varna in energetsko učinkovita

Notranja vrata s steklom ponujajo večji pretok svetlobe in optimalno varnost

 

Notranja vrata s steklom ustvarijo prefinjeno, moderno, a prijetno bivalno okolje. Prečudovita estetska dovršenost stekla je poudarjena s sposobnostjo ločevanja prostorov ter sočasno odprtostjo in prostornostjo. Zastekljena vrata so skozi leta doživela velik napredek in številne nadgradnje, ki so poskrbele za preprostejše odpiranje, izboljšano varnost in energetsko učinkovitost. Slednja je rezultat uporabe vrhunskih materialov ter glaziranega ali prevlečenega stekla. Takšna obdelava stekla zmanjša škodljive UV žarke ter ohranja stalno temperaturo bivalnih prostorov.

Tako bodo prostori v poletnih mesecih hladni v zimskih pa topli. Je čas, da zamenjate notranja vrata? Če potrebujete strokovno mnenje o izbiri, nakupu in vgradnih vrat se obrnite na strokovnjake v podjetju Lestur, proizvodnja in prodaja, d.o.o. Z dolgoletnimi izkušnjami in mnogo zadovoljnimi strankami vam bodo z veseljem svetovali ter pomagali izbrati prava vrata za vaš dom.

Notranja vrata s steklom, njihove lastnosti in zakaj je steklo tako pomemben del notranjega oblikovanja

stekla za notranja vrata

Notranja vrata s steklom so odlična rešitev v prostorih, kjer primanjkuje svetlobe. Steklo dopušča večji pretok svetlobe, izboljša osvetlitev ter se nemoteče zlije s prostorom in okolico. Dodatna osvetlitev poskrbi za optično povečanje prostora, zato so takšna vrata primerna tudi za utesnjene bivalne razmere. Ob izbiri steklenih vrat mnoge skrbi pomanjkanje zasebnosti. Visoko raven zasebnosti v podjetju Lestur, proizvodnja in prodaja, d.o.o. uporabnikom zagotovijo z gravuro ali poslikavo stekla. Skrb o pomanjkanju zasebnosti je seveda povsem odveč, saj vrata dopuščajo še mnogo dodatnih prilagoditev.

 

Stekla za notranja vrata v prostor prinašajo veliko mero topline, domačnosti in zasebnosti

 

Stekla za notranja vrata imajo vse pomembnejšo vlogo v moderni arhitekturi in notranjem oblikovanju. Ker omogočajo pretok naravne svetlobe, jih arhitekti in oblikovalci vse več uporabljajo za igro s svetlobo. Slednja v prostor prinese veliko mero topline in domačnosti ter vpliva na pozitivno vzdušje v domu.

Svetloba izpostavi določen del prostora ter poudari izbrane elemente. Umestitev steklenih drsnih vrat (akcija katerih poteka na spletu) v dom mora biti skrbno načrtovana in premišljena. Peskana, dimljena, jedkana, strukturno, dimljena, prozorna in barvna. To so le nekatera stekla za notranja vrata, ki so trenutno pravi hit.

Kakšna boste izbrali, je popolnoma odvisno od vaših želja in potreb. Če želite veliko naravne svetlobe, je celotno stekleno krilo prava izbira. V kolikor pa je vaš cilj zasebnost, se trpežno kaljeno steklo, odporno proti udarcem, vgradi v leseni okvir. Pri izdelavi steklenih vrat se uporablja le visokokakovostno okovje priznanih proizvajalcev. Zaradi naprednih materialov se lahko lastnosti tesnjenja in zaklepanja primerjajo s tistimi na lesenih vratih.

 

 

Steklena drsna vrata v akciji ustvarjajo odprte in dostopne prostore

 

Steklena drsna vrata, akcija katerih vam prinaša ugodno ceno, imajo pozitiven vpliv na vsakodnevno življenje in zdravje. Za razliko od drugih vrat dopuščajo podaljšanje bivalnega prostora ter dajejo vtis t. i. odprtega načrta. Odprti in dostopni prostori omogočajo optimalno porazdelitev naravne svetlobe, a kljub temu poskrbijo za delitev prostora. Prefinjene, jasne linije se odlično podajo v vsak dom, manjši ali večji, ter vsak poslovni prostor.

Steklena vrata namreč pripomorejo k prijetnejšemu in vedrejšemu delovnemu prostoru, kar vpliva na počutje zaposlenih ter njihovo produktivnost. Kaj pa kakovost steklenih vrat? Velik vpliv na njihovo kakovost ima okovje. Steklena drsna vrata, akcija katerih poteka v podjetju Lestur, proizvodnja in prodaja, d.o.o. se ponašajo z okovjem priznanih dobaviteljev, kot so Minusco, Hawa, Metalglas, Dorma in mnogi drugi.

Drsni sistemi nimajo talnih vodil, zato se vgradijo na strop ali steno. Da bi vodilo, po katerih drsi vratno krilo, zagotavljalo maksimalno varnost mora biti izdelano iz trpežnega in trdnega materiala. Steklena vrata so zasnovana iz vrhunskih materialov, zato ni presenečenje, da so brez slabosti. Res je, da nekoliko slabše zvočno tesnijo, a to se da izboljšati s kakovostnejšim okovjem, v katero so vpeta sodobna steklena drsna vrata. Akcija je skupaj z informativno ponudbo pripravljena individualno, zato je težko odgovoriti, koliko stanejo drsna steklena notranja vrata. Cena je namreč odvisna od modela, izvedbe, dimenzij, uporabljenih materialov ter prilagoditve po meri. Za vse, ki v svojem domu potrebujete malce več svetlobe, so tu še steklene stene.

 

Slednje je mogoče kombinirati s klasičnimi steklenimi, nihajnimi ali drsnimi vrati.

notranja vrata s steklom

Ali steklena vrata res zagotavljajo visoko stopnjo varnosti?

 

Notranja vrata s steklom se ponašajo z mnogo prednosti, a glavna skrb večine naročnikov je varnost. Se zastekljena vrata hitro poškodujejo? Kaj se zgodi, ko se razbijejo? Kako močan mora biti udarec, da steklo poči? So zastekljena vrata res tako varna? Preprost odgovor je, da. Vrata so varna, saj morajo zasteklitve, vključene v gradnje, izpolnjevati rigorozne varnostne standarde. Steklo je fantastičen dodatek k domu, a je velikokrat spregledan zaradi zmot s krhkostjo.

Napredek na področju arhitekture je poskrbel, da steklo ni več preprosto lomljivo. Vrata so namreč zasnovana iz močnega kaljenega stekla, ki je bilo segreto na kot 600 stopinj Celzija ter nato hitro ohlajeno. Postopek kaljenja steklo utrdi ter poskrbi, da se ob razbitju ne razkropi na nevarne drobce. Da bi poskrbeli za ustrezno varnost vašega doma, je vsako steklo v notranjih vratih ustrezno in trajno označeno.