Eko sklad strešna okna in vrata s subvencijo ugodnejša

Eko sklad strešna okna in vrata s subvencijo sedaj precej manjši zalogaj za gospodinjstva

Eko sklad za strešna okna velikokrat razpisuje številne subvencije, ki lahko posameznikom pomagajo pri investiciji v obnovo oken. Ne samo strešna okna s pomočjo Eko sklada. Okna in vrata nasploh so velikokrat predmet subvencij, ki jih lahko najdemo na spletni strani in v glasilih Eko sklada.

eko sklad strešna okna

Vsak, ki se sooča z menjavo zunanjega stavbnega pohištva, se zaveda, da so stroški, ki jih takšna investicija prinaša, precej veliki. Ti stroški so sedaj lahko vsaj nekoliko manjši, če se po subvencijo odpravimo na Eko sklad. Strešna okna, ki jih uvrščamo med zunanje stavbno pohištvo so namreč del, ki ga subvencija velikokrat zajema. Eko sklad okna in vrata nemalokrat nagradi s subvencijo, ki je prvenstveno dostopna fizičnim osebam, tu in tam pa Eko sklad ponudi tudi možnost eko subvencije za okna za pravne osebe.

 

Eko sklad okna in vrata s subvencijo sedaj ugodneje

Verjetno se sedaj večini postavlja vprašanje, kaj Eko sklad sploh je in s čim se ukvarja. Eko sklad ponuja različne vrste subvencij. Njihov namen je pomagati pri aktivnostih, ki so povezane z varstvom narave – tako posameznikom kot tudi gospodarskim družbam. Dosedanje izkušnje in primere dobre prakse želijo nadgraditi z novimi dognanji in ukrepi, ki izboljšujejo stanje okolja. Sem vsekakor uvrščajo prehod na obnovljive vire energije, učinkovito rabo energije, ravnanje z odpadki, odpadnimi vodami, trajno mobilnost in ozaveščanje javnosti.

Kako do subvencije Eko sklada za strešna okna

Eko sklad strešna okna in vrata s subvencijo in druge vrste subvencij ponuja tako fizičnim osebam kot tudi gospodarskim družbam, pozabi pa niti na javni sektor, kjer so poleg subvencij na voljo tudi nepovratna sredstva in krediti. V želji po pridobitvi subvencije Eko sklada za strešna okna ali eko subvencije za okna in vrata, je potrebno spremljati javne razpise, ki jih lahko najdemo tudi na spletni strani Eko sklada.

eko sklad okna in vrata

Za pridobitev eko subvencije za okna je potrebno izpolnjevati določene pogoje

Posameznik ali gospodarska družba morajo v primeru, da je Eko subvencija za okna razpisana, izpolnjevati določene pogoje, ki so odvisni od posameznega razpisa. Da subvencijo Eko sklada za strešna okna enostavneje najdemo, so subvencije pregledno razdeljene v posamezne kategorije. Subvencijo za strešna okna najdemo v kategoriji “izolacija in okna”.

 

Visoki stroški, ki so sicer povezani z nakupom oken, se s subvencijo Eko sklada za strešna okna ali s subvencijo Eko sklada za okna in vrata precej zmanjšajo. Tako je možnost menjave oken dostopnejša in si jo lahko privoščijo številna gospodinjstva po državi.