Uniforme za zdravstvene delavce omogočajo varno delo s pacienti

Uniforme za zdravstvene delavce so zasnovane tako, da izpolnjujejo visoke higienske standarde. Pravilna uporaba in vzdrževanje pomagata preprečevati širjenje okužb na delovnem mestu. Zagotavljajo zaščito pred nevarnostmi pri delu, kot so različne kemikalije, telesne tekočine ali drugi potencialni viri okužb. Ustrezno izbrana velikost, kroj in vrsta materiala pa omogočajo udobje zaposlenega.

Uniforme za zdravstvo so prepoznaven simbol poklica in poslanstva, ki ga opravljajo zaposleni v bolnišnicah, specialističnih ambulantah, laboratoriju, domovih za ostarele ter drugih ustanovah. Z enotnim videzom prispevajo k urejenosti osebja, hkrati pa pri pacientih vzbujajo zaupanje in spoštovanje. Pacienti, obiskovalci, spremljevalci, pa tudi sodelavci, lahko na podlagi barv ali posebnih označb na delovnih oblačilih hitro prepoznajo specifične poklice, zato se lažje obrnejo na pravo osebje, ko potrebujejo pomoč ali določene informacije.

zdravstvena-delovna-oblacila-po-meri

Kdor želi doseči resnično urejen videz kolektiva, ve, da je najbolje naročiti delovna oblačila po meri, ki se prilegajo vsakemu posamezniku. Po meri izdelane uniforme omogočajo svobodo gibanja, kar je zelo pomembno pri opravljanju zahtevnih nalog v tej panogi. Odločilna je tudi izbira pravega materiala, saj mora biti ta vzdržljiv in obstojen, hkrati pa mehak in zračen. Običajno se pri izdelavi uporabljajo tkanine iz bombaža, poliestra ali mešanice obeh. Pri izbiri tkanin je treba vzeti v zakup tudi posebne zahteve in predpise posameznih ustanov in služb.

Uniforme za zdravstvo so udobne in funkcionalne

Uniforme za zdravstvo so pri vsakodnevni uporabi in delu s pacienti izpostavljene kontaktom z različnimi telesnimi tekočinami, kot so kri, blato, urin in drugi izločki. Medicinsko osebje je neprestano v stiku z virusi, bakterijami, glivicami ali raznimi okužbami. Zato je pomembno, da so delovna oblačila izdelana iz takšnih materialov, ki brez težav prenesejo številna pranja, čiščenje in dezinficiranje.

uniforme-za-zdravstvo

Bombaž je naravni material, ki je znan po svoji mehkobi, zračnosti in vpojnosti. Je udoben za nošenje in omogoča koži, da diha. Poleg tega je enostaven za vzdrževanje in pranje, kar je pomembno za ohranjanje higiene v zdravstvenem okolju. Poliester je sintetični material, ki je znan po svoji vzdržljivosti, obstojnosti in hitrem sušenju. Je odporen na madeže in gube ter ohranja svojo obliko tudi po večkratnem pranju. Uniforme za zdravstvene delavce iz poliestra so tudi bolj odporne na kemikalije in telesne tekočine, kar je pomembno pri delu v takšnih pogojih. Običajno se uporablja mešanica bombaža in poliestra, saj združuje prednosti obeh materialov. Omogočajo namreč udobje bombaža in vzdržljivost poliestra ter tako zagotavljajo dolgotrajno uporabo z enostavnim vzdrževanjem.

Delovna oblačila po meri se najbolje prilagajajo posameznikovim telesnim meram, kar osebju zagotavlja nemoteno in sproščeno delo. Pri izdelavi se upoštevajo tudi specifike posameznega delovnega mesta. V ta namen se lahko v uniformo vključijo posebni dodatki, kot so žepi za shranjevanje medicinskih pripomočkov, gumbi, zanke, zadrge, priponke in podobno. Uniforme morajo biti prilagojene zahtevam in standardom zdravstvene stroke. To pomeni, da se pri izdelavi upoštevajo posebni predpisi glede higiene, varnosti in udobja pri delu v individualnem okolju.

Delovna oblačila po meri je možno najeti ali kupiti

Delovna oblačila po meri je mogoče kupiti ali pa najeti. Najem delovnih oblačil za zdravstvo omogoča zdravstvenim ustanovam, da prihranijo stroške in čas. Podjetja, ki dajejo delovna oblačila v najem, hkrati poskrbijo tudi za njihovo strokovno čiščenje in vzdrževanje. Higiena in urejenost zaposlenih sta zaželeni vrlini na vsakem delovnem mestu, v zdravstvenih ustanovah pa sta življenjskega pomena, saj vzdrževanje čistoče pomaga preprečevati širjenje okužb.

uniforme-za-zdravstvene-delavce-po-meri

Uniforme za zdravstvene delavce morajo biti zato očiščene v skladu s predpisi, saj s tem ščitijo zaposleno osebje in tudi paciente. Podjetja, ki se ukvarjajo z izposojo delovnih oblačil, poskrbijo za varen odvoz kontaminiranih kosov oblačil do prostorov za pranje perila. Oblačila morajo biti obstojna na visoke temperature, postopke za odstranjevanje madežev ter pri tem ohraniti prvotno barvo in obliko.

Industrijsko pranje poteka pod strogim nadzorom, ki zagotavlja, da so uniforme za zdravstvo fizično ločene od ostalih kosov delovnih oblačil, s čimer preprečijo navzkrižno kontaminacijo. Po pranju, sušenju in likanju jih zaščitijo z ustrezno embalažo in dostavijo nazaj do naročnika, kjer so na voljo za ponovno uporabo.

Uniforme za zdravstvene delavce so brezhibne le z industrijskim pranjem

Uniforme za zdravstvo, ki jih je mogoče najeti, predstavljajo za naročnika velik časovni in finančni prihranek. V ceni najema so zajeti stroški nakupa in skladiščenja oblačil, čiščenja, vzdrževanja ali zamenjave poškodovanih oblačil, sezonske spremembe in zamenjave znotraj kolektiva zaposlenih ter vsa logistika med podjetjem in pralnico.

kvalitetne-uniforme-za-zdravstvene-delavce

Poleg tega je treba vedeti, da domače pranje očisti le fizično umazanijo, medtem ko industrijsko odstrani tudi neviden del umazanije in s tem zagotavlja ustrezne higienske razmere brez tveganja za zaposlene. Industrijsko pranje delovnih oblačil je pogosta praksa v zdravstvenih ustanovah. Gre za nadzorovan postopek pranja, ki zagotavlja temeljito čiščenje in razkuževanje tekstila, saj se izvaja s posebnimi stroji in detergenti, ki so namenjeni odstranjevanju madežev, bakterij in drugih mikroorganizmov. Na takšen način se uniforme za zdravstvene delavce ustrezno očistijo, ne da bi pri tem izgubile svoje lastnosti ali se poškodovale.

Podjetje Lindström, s svojimi več kot 170 letnimi izkušnjami, je eno vodilnih evropskih podjetij na področju proizvodnje in izposoje delovnih oblačil za različne panoge. Njihove storitve pokrivajo potrebe podjetij na stroškovno učinkovit in do okolja prijazen način. Zato je bolje prepustiti skrb za delovna oblačila njim ter se posvetiti osnovni dejavnosti, ki jo opravljate.