Izposoja delovnih oblačil za zdravstvo je ekološka in stroškovno učinkovita

Izposoja delovnih oblačil ponuja izpopolnjene in stroškovno učinkovite rešitve najrazličnejšim industrijam. Od kovinske do živilskopredelovalne ter na področju vzdrževanja in zdravstva. Podjetje Lindström ima v ponudbi bogat izbor tekstilnih izdelkov, ki zajemajo zaščitna in delovna oblačila ter predpražnike. Storitev, ki je popolnoma prilagojena naročnikovim potrebam, predstavlja trajnostno izbiro za vsako industrijo.

Delovna oblačila za zdravstvo ali druge panoge so narejena iz skrbno izbranih, trpežnih in preizkušenih materialov, ki so kos vsakemu izzivu. Medicinska oblačila in druge zaščitne uniforme zaposlenim zagotavljajo udobje in optimalno varnost pri delu. Obleke se razlikujejo glede na kakovost, material in varnostne zahteve. Vse uniforme so certificirane v skladu z najnovejšimi zahtevanimi standardi, kar pomeni, da ustrezajo vsem zakonskim obveznostim.

Čeprav se na prvi pogled nakup delovnih oblek zdi cenejša in preprostejša možnost, temu ni tako, saj je treba upoštevati še končne stroške. Ti vključujejo zamenjave, vzdrževanje, popravila, logistiko in številne druge nepričakovane stroške. Vse to je v najem že všteto, poleg tega pa zajema še čiščenje, zamenjavo poškodovanih oblek in sezonske spremembe. V dostopno storitev (brez skritih stroškov) je všteto še logistično usklajevanje med pralnico in naročnikom.

izposoja delovnih oblačil za zdravstvene delavce

Delovna oblačila za zdravstvo morajo uspešno preprečiti širjenje bakterij in okužb

Medicinska oblačila so oblikovana in zasnovana tako, da preprečijo prenašanje mikroorganizmov ter zmanjšujejo tveganje okužb za paciente in zdravstvene delavce.

Visokokakovostni materiali, iz katerih so narejena delovna oblačila za zdravstvo, so odporni proti obrabi in trajnostni. Čeprav je slednja lastnost še kako pomembna v današnjem času, se zdravstveni sektor sooča z mnogimi izzivi pri uvajanju bolj trajnostnih praks. Zato je izposoja delovnih oblačil za zdravstvo vse bolj priljubljena, saj si le tako lahko zagotovijo primerno vzdrževanje, ki je prijazno do okolja. To je namreč poglavitno zaradi različnih bakterij, klic, patogenov in virusov, ki na tekstilijah preživijo različno dolgo časa ter se hitro prenesejo na druge površine. Koliko časa je povsem odvisno od vlaken. Mikrobi na bombažnih vlaknih preživijo do 21 dni, medtem ko je čas preživetja na poliestrskih vlaknih precej krajši.

delovna oblačila za zdravstvo

Razlog, zakaj bombaž predstavlja idealno okolje za mikrobe, so morebitna hranila v vlaknih ter vlaga. Čas obstoja je seveda odvisen še od mikroorganizma, zato se ta nekoliko spreminja od vlakna do vlakna. Izposoja delovnih oblačil pri tem dopušča, da sta vzdrževanje in pranje prepuščena strokovnjakom, ki najdejo prave rešitve glede na njihova vlakna. S tem zaposlenim v zdravstvu omogočijo, da se osredotočijo na svoje delo ter izboljšajo produktivnost. Hkrati pa jim zagotovijo dostop do inovacij, najsodobnejših tehnologij ter ergonomsko oblikovanih oblek iz materialov, ki zmanjšujejo tveganje za širjenje okužb.

Kakšne prednosti prinaša izposoja delovnih oblačil?

Izposoja delovnih oblačil je priljubljena izbira za ustanove, ki si želijo okoljsko odgovornega in ekonomskega upravljanja. Za najem plačujejo le mesečno ali letno pristojbino ter se s tem izognejo visokim stroškom najema, vzdrževanja in zamenjave. S tem zaposlenim omogočijo uniforme iz preizkušenih in trpežnih materialov ter delovna oblačila za zdravstvo, ki ustrezajo vsem predpisanim zahtevam in zakonom. Celostna storitev zajema nakup in dobavo uniform, vzdrževanje, dostavo ter odgovorno odlaganje iztrošenih oblek. Medicinska oblačila, ki so na voljo, so trpežna in popravljiva. Iz dotrajanih uniform je narejen nov izdelek ali pa so zavržene odgovorno do narave. S povprečnim ogljičnim odtisom do 46 kg letno je storitev pranja in vzdrževanja trajnostna ter okolju prijazna.

Vse uniforme je mogoče prilagoditi zahtevam panoge, kar pomeni, da se brez težav dodajo gumbi, žepi ali drugi detajli. Kolekcije je mogoče povsem prilagoditi posameznikom, torej jih skrajšati ali podaljšati oziroma celo zasnovati po meri. Delovna oblačila za zdravstvo so po zaključeni izbiri, meritvah ter prilagoditvah dostavljena naročniku v treh tednih, docela prilagojena kolekcija pa v roku šestih tednov. Čiste uniforme so zaposlenim neposredno v omarice dostavljene enkrat tedensko, tedaj pa se opravi še odvoz umazanih oziroma poškodovanih oblačil. V primeru sezonskega dela ali določenih sprememb se lahko uniforme še skladiščijo. Ker celostna storitev najema ne zahteva začetne naložbe prav tako pa ne vključuje nobenih skritih stroškov, je primerna tudi za manjša podjetja.

izposoja medicinskih oblačil

 

Medicinska oblačila ne smejo biti le čista, temveč morajo biti higiensko neoporečna

Delovna oblačila za zdravstvo morajo biti profesionalno vzdrževana, saj se le tako prepreči širjenje okužb. Napredne tehnologije in strokovno znanje, uporabljeno pri profesionalnem vzdrževanju, zagotavlja, da so medicinska oblačila ustrezno dezinficirana in očiščena. Prakse, ki se pri tem uporabljajo, so trajnostno naravnane, kar pomeni, da prispevajo k manjši porabi energije, vode in kemikalij. Industrijsko pranje poteka po strogo nadzorovanem in preverjenem postopku, ki zagotavlja, da so uniforme vselej higienično neoporečne, ter v skladu z vsemi standardi kakovosti.

Izposoja delovnih oblačil je razširjenja tudi zaradi korektnega in pravilnega vzdrževanja. Razlika med higieno in čistočo je namreč precejšnja. Čeprav 93 % ljudi meni, da so njihova oblačila po pranju čista, to ne pomeni, da so v skladu z rigoroznimi higienskimi standardi, ki jih zahteva zdravstvena panoga. Pranje oblek doma odstrani le vidni del umazanije, medtem ko higienično (industrijsko) pranje odstrani še neviden del ter s tem zagotavlja neoporečnost. Domače pranje v določenih industrijah predstavlja tveganje – ne le za zaposlene, temveč tudi za podjetje.

medicinska oblačila za najem