Delovna oblačila za zdravstvo – profesionalen videz in udobno nošenje

Delovna oblačila za zdravstvo morajo biti izdelana iz koži prijaznih materialov, hkrati pa omogočati zaposlenim nemoteno gibanje pri izvajanju pomembnih nalog v zdravstvu. Morajo biti funkcionalna, trpežna, vedno urejena in čista ter slediti modnim smernicam. Ker predstavlja skrb za brezhibno službeno uniformo velik zalogaj tako po organizacijski kot finančni plati, se mnogo panog v zdravstvu odloči za najem delovnih oblačil. Takšen način jim zagotavlja, da imajo na zalogi vedno brezhibno čista in urejena oblačila za medicinske sestre in drugo zdravstveno osebje ter strokovno-tehnični kader.

Zdravstvena dejavnost je širok pojem, ki zajema mnogo poklicev. Ko omenimo zdravstvene delavce, ponavadi najprej pomislimo na zdravnike ali medicinske sestre, a za zagotavljanje vseh vrst posegov, pregledov in strokovno-tehnične podpore za izvajanje nemotene dejavnosti, predstavljajo delovna oblačila za zdravstvo mnogo širši spekter. Potrebna so pri opravljanju zobozdravstvenih storitev, fizioterapije, kozmetične nege, operativnih posegov, laboratorijskih preiskav, administracije, čistilnega servisa, notranjega transporta in spremstva bolnikov, materiala, hrane in še bi lahko naštevali.

zascitna-delovna-oblacila-za-zdravstvo

Pri izvajanju vseh nalog je pomembno, da zdravstvena uniforma nudi zaposlenemu zaščito pred telesnimi tekočinami, izločki, ranami ali drugimi potencialnimi nevarnostmi, s katerimi lahko pridejo zaposleni v stik. Če pa že pride do stika in kontaminacije, je pomembno, da je obleka izdelana iz materialov, ki se s pranjem enostavno očistijo in so spet primerna za uporabo, brez madežev ali vprašljive higienske oporečnosti. Najem delovnih oblačil omogoča prav to, saj se pri industrijskem pranju varno odstrani vsa umazanija in madeži ter dosegajo najvišji higienski standardi.

 

Najem delovnih oblačil – vedno brezhibna oblačila na zalogi

Najem delovnih oblačil za zdravstvo zagotavlja podjetju razbremenitev stroškov in nenehnih skrbi, da bodo imeli zaposleni vedno na voljo brezhibno očiščene službene obleke. Z najemom je namreč poskrbljeno za odvoz umazanih in dobavo čistih uniform, industrijsko pranje, zagotavljanje najvišjih higienskih standardov in tudi za manjša popravila, ponovno zaščitno obdelavo, v primeru večjih poškodb pa tudi za zamenjavo posameznih kosov.

Industrijsko pranje ima še eno dodatno prednost, saj v primerjavi s pranjem doma pušča kar štirikrat manjši ogljični odtis in s tem pripomore k zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje. S storitvami najema je opazen velik prihranek pri vodi, energiji in pralnih sredstvih. Če obiščete spletno stran podjetja Lindström, lahko za primerjavo uporabite kalkulator trajnosti, iz katerega je razvidno, kako se da zmanjšati stroške in hkrati ohraniti naravne vire.

najem-delovnih-oblacil

Oblačila za medicinske sestre – sodobna funkcionalnost

Delovna oblačila za medicinske sestre so ponavadi tista, ki jih najprej opazimo ob obisku zdravstvenih ustanov. Medicinske sestre so tiste, ki so v prvih vrstah zdravstvenega poklica, saj zagotavljajo neposredno oskrbo bolnikov. Pomembno je, da so njihove uniforme udobne in funkcionalne, da lahko svoje delo opravljajo po najboljših močeh.

Standardno uniformo sestavljajo hlače ali krilo in zgornji del oblačila. To so oblačila, ki so zasnovana tako, da ustvarijo pregrado med osebo, ki jih nosi in vsemi potencialno kužnimi snovmi ali kemikalijami, s katerimi lahko pride v stik. S tem se močno zmanjšata tveganje kontaminacije in tveganje okužb.

Delovna oblačila za zdravstvo morajo poleg varnosti zagotavljati tudi udobno in neomejeno gibanje v dolgih in zahtevnih izmenah. Čeprav je večina uniform malce oprijetih linij, so kroji zasnovani tako, da so zelo udobne za nošenje, se ne mečkajo ter omogočajo enostavno nego. Materiali, iz katerih so izdelane, so mehki in koži prijazni, tako da omogočajo dihanje, preprečujejo potenje in zagotavljajo prijetno počutje zaposlenih.

Pomembna je tudi funkcionalnost. Medicinske sestre in drugo zdravstveno osebje pri svojem delu potrebuje različno število žepov, gumbov, zank na svojih uniformah, ki jim omogočajo, da imajo vedno pri roki, vse kar potrebujejo. Vse to pa se lahko prilagodi individualno glede na potrebe.

delovna-oblacila-za-medicinske-sestre

Brezhibna delovna oblačila za zdravstvo zagotavlja podjetje Lindström

Priznano podjetje Lindström je eno vodilnih evropskih podjetij, ki se ukvarja s tekstilnimi storitvami. Na voljo so delovna oblačila za zdravstvo ali druge panoge v gospodarstvu in negospodarstvu, ki jih lahko kupite ali najamete. V 170-letni zgodovini od ustanovitve družinske pralnice se je razvilo uspešno podjetje, ki je svoje delovanje razširilo na mednarodne trge po vsem svetu.

Njihova ponudba zajema obleke in osebno delovno zaščitno opremo, izposojo predpražnikov in tekstilnih izdelkov za restavracije in hotele, industrijske krpe za čiščenje ter izdelke za higieno. Storitve najema omogočajo podjetjem poenostavljeno organizacijo dela in zmanjšanje tekočih stroškov vzdrževanja oblek zaposlenih. Sistem je transparenten, saj lahko po oddaji naročila sledite in nadzirate svoj inventar, vedno pa ste seznanjeni, v kateri fazi obdelave so posamezni kosi obleke in kdaj lahko pričakujete dostavo.

Zdravstvo je panoga, ki zahteva še posebej visoke higienske standarde glede službenih uniform ter profesionalnega videza v stiku s pacienti in njihovimi svojci. Brezhibne storitve podjetja Lindström omogočajo zdravstvenim delavcem izpolnitev vseh varnostnih in higienskih predpisov glede službene obleke v vsakem trenutku. S svojimi kvalitetnimi materiali in individualnim prilagajanjem krojev pa poskrbijo za sodoben in profesionalen videz zdravstvenega, negovalnega in drugega osebja in jim s tem omogočajo optimalne pogoje za opravljanje svojega neprecenljivega poslanstva.

zascitna-delovna-obleka-za-zdravstvo