Masivne mize in stoli predstavljajo brezčasen naložbeni kos

Masivne mize so odličen način, da domu dodate nekaj topline. Les se od drugih materialov razlikuje po edinstvenih vzorcih in teksturah, zaradi katerih noben kos pohištva ni enak. Material je že od nekdaj pomembno prispeval k razvoju gradbeništva in njegova vloga se skozi zgodovino ni prav veliko spremenila. Obširna uporaba je bila sprva posledica dostopnosti, danes pa je eden izmed najbolj cenjenih materialov v gradbeništvu. Naravna surovina, ki diha, je nadvse vzdržljiva in stabilna, prav tako pa pripomore k uravnavanju vlage in čiščenju zraka.

masivne-mize-za-jedilnico

Lesene mize so v prostorih pogostokrat osrednja točka. Razlog za to sta njihova vsestranskost in vzdržljivost. Slednja je odvisna predvsem od izbrane vrste lesa in zaključnih del. Mize in stoli iz lesa so naložbeni kosi, saj se lahko kakovostno izdelano pohištvo iz lesa kljub nenehni uporabi ohrani več generacij. Za razliko od drugih materialov les nikoli ni bil modna muha, ker je preprosto brezčasen. Izvrstno se poda v vsako okolje ne glede na to, ali je rustikalno, klasično, industrijsko, minimalistično ali moderno.

Lesene mize in stoli po naročilu so stroškovno učinkovita izbira

Masivne mize za jedilnico in leseni stoli po naročilu so izdelani za prav vse prostore z unikatnimi dimenzijami, ki zahtevajo posebno oblikovanje. Pohištveni kosi (razlikujejo se tudi na namembnost) so največkrat izdelani iz masivnega bukovega ali hrastovega lesa. Stabilen in močan les se le malo krči ter je odporen proti najrazličnejšim vremenskim vplivom. Ponaša se s svojevrstnim zrnatim vzorcem ter neenakomerno teksturo. In kar je najpomembneje – les je certificiran. Forest Stewardship Council ali FSC certifikat s certificiranim lesom v svetovnem merilu podpira trajnostno in vzorno gospodarjenje z gozdovi. V ta namen je bila vzpostavljena COC nadzorna veriga. Ta sega od gospodarjenja z gozdom, preko sečnje, transporta lesa pa vse do izdelave in prodajalca.

lesene-mize-za-jedilnico

Številni posamezniki oklevajo pri nakupu pohištva po naročilu, saj so mnenja, da je izjemno drago. A ni tako, saj za stroškovno učinkovite in konkurenčne cene poskrbijo dobre cene vhodnih surovin. Zakaj bi žrtvovali videz mize ali stola le zato, ker so dimenzije ustrezne? Stoli in masivne mize po naročilu bodo popolnoma ustrezali določenemu prostoru ne glede na to, ali gre za jedilnico, kuhinjo ali gostinski obrat. Pohištvo po meri odpravi stres med opremljanjem, poskrbi za boljšo izrabo prostora ter dopušča oblikovanje sanjskega doma. Vsi kosi so oljeni z visokokakovostnim oljem za les, kar produktom zagotavlja vrhunsko zaščito ter podaljša njihovo življenjsko dobo.

Kako vzdrževati masivne mize in stole ter podaljšati njihovo življenjsko dobo?

Lesene jedilne mize so eden izmed najpomembnejših kosov pohištva v domu. Kljub nenehnemu hitenju iz dneva v dan, se ob njej družina zbira, obeduje in preživlja prosti čas. Zato je ključnega pomena, da ustreza vašemu življenjskemu slogu ter se popolnoma prilagaja vašim potrebam. Leseni stoli in mize po meri predstavljajo naložbo, za katero je značilna vrhunska kakovost. A to ne pomeni, da takšni kosi pohištva ne potrebujejo popolnoma nobenega vzdrževanja.

Dobro vzdrževan les bo imel dolgo življenjsko dobo in izgledal kot nov še leta po nakupu. Ker je les živ material, ki diha, nanj vpliva kar nekaj dejavnikov. Od temperature, sončne svetlobe, vlage do nesnage in celo prahu. Majhni delci prahu so na prvi pogled neškodljivi, vendar lahko opraskajo les. Zato le poskrbite za redno brisanje prahu z mehko krpo. Pri čiščenju se izogibajte abrazivnim krpam in kemičnim čistilom, saj ti poškodujejo končno obdelavo.

Najboljša sredstva za čiščenje so naravna, kot sta voda in kis. Pravilno razmerje med vodo in kisom (1 žlica kisa na 2 dcl vode) bo odpravilo še tako trdovratne madeže hrane ter razkužilo površino mize. Z rednim čiščenjem boste poskrbeli za optimalno zaščito pred morebitnimi nepopravljivimi poškodbami. Trajnost pa poleg rednega čiščenje zagotovita še oljenje in voskanje.lesene-mize-s-stoli