Polikarbonatna kritina je trajna in energetsko učinkovita rešitev

Polikarbonatna kritina za strehe združuje vzdržljivost, energetsko učinkovitost in estetiko. Ko gre za izbiro strešne kritine za vašo hišo ali poslovni objekt, se srečujete s številnimi možnostmi. Medtem, ko so tradicionalne možnosti za pokrivanje streh, kot so opeka, les ali beton, še vedno priljubljene, so se v zadnjem času pojavile tudi nove inovativne rešitve.

V Sloveniji se je montaža polikarbonatnih plošč razširila na različne vrste objektov, ki segajo od zasebnih stanovanjskih hiš do komercialnih in industrijskih kompleksov. So pogosta izbira za nadstreške in terase, ki omogočajo udobno bivanje na prostem tudi v slabem vremenu. Številni poslovni objekti, kot so športni centri, trgovski centri in avtobusna postajališča, so prav tako pokriti s tem materialom zaradi vzdržljivosti in estetske privlačnosti.

polikarbonatna-kritina-nadstresek

Uporaba tega materiala v gradbeništvu sega več desetletij nazaj. Sprva je bil razvit v 20. stoletju kot nadomestek za steklo, saj je bil lažji, bolj vzdržljiv in bolj odporen na udarce. Zaradi teh lastnosti je bil hitro sprejet kot pomemben gradbeni material, najbolj pa se je razširil v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Vsestranskost in estetsko privlačnost materiala so arhitekti po vsem svetu izkoristili pri gradnji znanih objektov. Uporabljen je bil za nekaj velikih objektov svetovnega slovesa, ki so postali stalnica našega vsakdana. Le kdo ne pozna slavnega nemškega nogometnega stadiona moštva Bayern München, Allianz Arene? Ta znani stadion ima zunanjo lupino, ki je sestavljena iz polikarbonatnih plošč.

Lupina lahko spreminja barvo, kar omogoča, da se stadion osvetli v barvah domače ekipe. Drugi svetovno znan primerek je eden najvišjih nebotičnikov v Evropi., londonski The Shard. Njegova fasada vključuje elemente iz tega materiala, ki pripomorejo k energetski učinkovitosti stavbe in nudijo zaščito pred vetrom.

Kaj je polikarbonatna kritina in za kaj se uporablja?

Polikarbonatna strešna kritina je izdelana iz visokokakovostnega termoplastičnega materiala, znanega kot polikarbonat. Ta je znan po svoji izjemni vzdržljivosti, prosojnosti in lahkosti. Polikarbonatna strešna kritina je na voljo v različnih debelinah, barvah in velikostih. Na splošno raznolikost plošč omogoča različne uporabnosti, vključno z nadstreški in rastlinjaki, ki so vse bolj pogosti tudi pri nas. Zato ni presenetljivo, da so postale priljubljena izbira med gradbenimi strokovnjaki in lastniki nepremičnin, ki iščejo visokokakovostno in učinkovito strešno rešitev.

Zaradi svojih številnih prednosti je priljubljena izbira za strešne kritine in druge gradbene projekte. Prva in bistvena dodana vrednost prosojnost, ki omogoča naravni svetlobi, da prodre v notranje prostore. To je še posebej koristno pri rastlinjakih in nadstreških, kjer je potrebna dobra osvetlitev. Visoka prosojnost omogoča naravno svetlobo, kar zmanjšuje potrebo po umetni razsvetljavi v notranjih prostorih. Poleg tega polikarbonatna kritina zagotavlja odlično toplotno izolacijo, kar pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja.

polikarbonatni-nadstresek za avto

Polikarbonatna strešna kritina je vzdržljiva, učinkovita in nezahtevna

Izjemna vzdržljivost in dolgotrajnost uporabe sta med ključnimi prednostmi tega materiala. Montaža polikarbonatnih plošč zagotavlja, da so odporne na udarce, kar pomeni, da so manj občutljive na poškodbe zaradi toče ali padavin. Dobro prenašajo tudi UV-žarke, saj ne bledijo in niso občutljive, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Na voljo so v različnih barvah, kar omogoča vizualno prilagoditev strehi ali drugim gradbenim projektom.

Zaradi dolgotrajnosti življenjskega cikla se med njihove prednosti uvršča tudi energijska učinkovitost. Zahvaljujoč termični učinkovitosti ohranjajo notranje prostore tople pozimi in hladne poleti, kar zmanjšuje potrebo po ogrevanju in hlajenju. To pomaga lastnikom prihraniti pri stroških energije. Njihova okoljska vrednost je še višja, ker so primerne za ponovno uporabo. Polikarbonatna kritina je za recikliranje primeren material, kar prispeva k trajnosti in zmanjšanju odpadkov.

polikarbonatna-stresna-kritina-na-terasi

Preprosta montaža polikarbonatnih plošč in trajnost bistveni v gradbeništvu

Montaža polikarbonatnih plošč je relativno preprosta in hitra, kar prihrani čas in delovno silo. Vse večja je njihova priljubljenost v gradbeništvu, saj imajo nekaj lastnosti, zaradi katerih so izjemno primerne za gradbene projekte. Najprej naj omenimo, da je polikarbonat izjemno lahek material, kar olajša transport in montažo. Hkrati je polikarbonatna strešna kritina izjemno modularna, saj se plošče lahko enostavno režejo in oblikujejo po potrebi, kar omogoča prilagajanje različnim oblikam strehe. To je torej odlična izbira za gradbene objekte, ki zahtevajo vzdržljivo, energetsko učinkovito in estetsko privlačno strešno rešitev.

hitra-montaza-polikarbonatnih-plosc

Ko razmišljate o naložbi v vaš objekt, je treba upoštevati dolgoročne koristi. Zaradi trajnosti in energetske učinkovitosti vam montaža polikarbonatnih plošč dolgoročno prihrani pri stroških vzdrževanja in ogrevanja ter hlajenja. Poleg tega se vam lahko ta naložba povrne tudi v obliki nižjih računov za energijo in boljše kakovosti bivanja. S svojimi številnimi prednostmi in prilagodljivostjo je polikarbonatna kritina postala priljubljena izbira med lastniki nepremičnin in gradbenimi strokovnjaki. Ne samo, da pripomore k zmanjšanju stroškov energije in vzdrževanja, temveč tudi prispeva k ohranjanju okolja. Zato je ta naložba lahko dolgoročno pametna odločitev za vaš dom ali poslovni objekt.

Pri izbiri se vsekakor obrnite na strokovnjake z izkušnjami. Podjetje Lesokras je zanesljiv partner z znanjem in praktičnimi spretnostmi s terena, ki so si jih pridobili v skoraj trideset let trajajočem obdobju od ustanovitve. Obrnite se nanje in pridobite oceno izvedbe vašega projekta.